• Home
  • /
  • Hobi
  • /
  • ABD Vizesi Alma Hikâyem / 2013 Mart


ABD Vizesi Alma Hikâyem / 2013 Mart

Eğer seyahat amaçlı Amerika’ya gidecekseniz, bir yerde çalışıyorsanız ve önünüzde başka hiçbir engel teşkil edebilecek bir olayınız yoksa Amerika için vize almanın çok da zor olmadığını göreceksiniz. 2013 yılı vize işlemleri tamamen online olduğu için, yanınızda bir ton evrak taşımanıza bile gerek kalmıyor. ABD vizesi için hangi yolu takip etmeniz gerekiyor işte ayrıntılar.

1 adım : ABD vizesi için 2 x 2 inches (51 x 51 mm) 2 adet fotoğraf çektirin

(http://travel.state.gov/visa/visaphotoreq/visaphotoreq_5334.html) fotoğraf hakkında bilgileri bu siteden edinebilirsiniz ama fotoğrafçınıza ABD vizesi için fotoğraf istiyorum demeniz yeterli.

Fotoğrafçıya ,”ABD vizesi için fotoğraf çektirmek istiyorum” dediğinizde size uygun ölçülerde ve uygun pozisyonda fotoğrafınızı çekecektir. Ben 4 adet fotoğrafa  10.-TL ücret ödedim (Mart 2013)( küpe takılmaması ve yüzün açık ve gülümseme olmayan bir fotoğraf olması dikkat edilecek kriterler arasında)

Artık fotoğraflar online ortamda yükleneceğinden fotoğrafçınıza dijital halini mail ortamında size göndermesini isteyin (Digital fotoyu 600×600 mm )ve 2. Adım olan DS-160 formunu doldurmaya geçin.

2. Adım : Elektronik Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formunu doldurun ve başvuran her bir kişi için belirlenen DS-160 onay (barkod) numarasının çıktısını alın. Başvuru formu https://ceac.state.gov/genniv  adresinden doldurun.

Formu doldururken, Explorer da açın firefox da bazıları sorun çıkardığını bloglarında paylaşmışlar. Sağ üst köşedeki “Select Tooltip Language” kısmında dilinizi seçin.”Get started” kısmındaki ülkeyi Türkiye diye işaretlediğinizde artık mouse ‘u yazılarının üstüne getirdiğinizde size yazıların tercüme edilmiş yani  Türkçe halleri gelecektir.

Öncelikle “test foto” kısmına dijital fotonuzu yükleyin ” ok” verdiğinde formu doldurmaya başlayabilirsiniz.

Not: Doldururken “seyahat amacınız ne” diye soran soruya tatil amaçlı gidiyorsanız B yi işaretleyin işaretledikten sonra alt kısımda bir kutucuk daha açılacak ordada B2 yi işaretleyebilirsiniz )

Form doldurma işlemin bitip onay verdikten sonra DS-160 onay (barkod) numarasının çıktısını alın.

3. Adım  Ödeme: Online ortamda ödemenizi yapıp randevu alıyorsunuz. Her bir başvur sahibi için vize başvuru [MRV (Makinada Okunabilir Vize)] ücretini ödeyin.

Ödeme için ayrıntılı bilgiye  http://usvisa-info.com/tr-TR/selfservice/us_fee_payment_options siteden ulaşabilirsiniz.

Vize Başvuru Ücretleri (MRV ücreti)160 ABD$ İş/keyfî maksatlı Ziyaretçi Vizesi (B1/B2),

Ben ödeme işlemini kredi kartı seçeneği ile tamamladım. Bu işlemi yapabilmek için öncelikle hesap oluşturmak gerekiyor.

http://usvisa-info.com/tr-TR/selfservice/us_fee_payment_options sitesinde ÜST orta kısımda” oturumu aç ” tıklayıp formu doldurup üye oluyorsunuz. Pasaportunuzu yanınızda bulundurun numarası gerekiyor.
Üye olduktan sonra sizi ödeme için yönlendiriyor zaten, kredi kartı ile ödemeyi işaretliyorsunuz 160$ toplamda, ödeme yapıldıktan sonra
ödeme işleminin onay sayfasını yazdırıyorsunuz, Ben ayrıca bilgisayara kaydettim ne olur ne olmaz:-)

4. Adım Randevu Alma: ödeme işleminden sonra  sizi randevu takvimine yönlendiriyor ve hemen randevu alabiliyorsunuz, uygun günü seçtikten sonra onunda onay sayfasını yazdırın ve randevu gününü bekleyin:-)

Yanımda Getirdiğim Belgeler

Kişisel Evraklar:

Pasaport

2 adet resim ( 2 x 2 inches 51 x 51 mm) resimlerini sonra geri veriyorlar:-)
Varsa eski pasaport ( giriş çıkışları görmek için)
T.C Kimlik
DS-160 formu onay (barkod) numarasın çıktısı
MRV ücreti ödeme makbuzu yani 160$
Randevu dökümü çıktısı

Diğer belgeler ama hiçbirine bakılmadı:

 

Diploma
Kredi kartları fotokopisi
Varsa tapu
Varsa araç ruhsat
Banka hesap dökümü son 6 ay ( abd vizesi için olduğunu belirtin)

Varsa davetiye

Şirketle alakalı evraklar

Şirket antetli kağıdına yazılı dilekçe
Şirket imza sirküsü
Faaliyet belg.
Vergi levhası
Ticaret sicil
İşe giriş bildirgesi
Son 4 aylık bordro
Son dört aylık ssk dökümü

Benim dilekçe örneğim;

ABD KONSOLOSLUĞU VİZE BÖLÜMÜ
İSTANBUL

Şirketimizde ………………….olarak çalışan ……………………….. ülkenizi ………..tarihleri arası turistik olarak ziyaret edecektir. Gerekli olan vizenin tarafınızca verilmesini saygılarımızla arz ederiz.
…………………. süresi dışında ülkenizde kalmayacağını garanti ederiz.

Saygılarımla,

 

Randevu Günü;

09:30 da olan randevuma (Mart 2013)9:00 gibi gittim. ( İstinye ABD konsolosluğu) Zaten dışarısı oldukça kalabalıktı herkes çevredeki kafelerde oturmuş saat aralıklarını bekliyordu. Oradaki görevli saat aralığınıza göre sizi çağırıyor  (09:30 -10:00  saat aralığı) ve listeden isim kontrolü yapıldıktan sonra içeri girmek için diğer sırada beklemeye gidiyorsunuz. Belirli gruplar şeklinde kapıdan açılma sesi duyduğunuzda içeri alınıyor ve aranıp içeri giriyorsunuz. Yanınızda hiçbir elektronik cihaz ve telefon bulundurmuyorsunuz o yüzden ben çantasız gelmeyi tercih etmiştim. Kimlik belgenizi gösterip içeriye giriyorsunuz. Koridordan ilerleyip sağdaki görevliye pasaport, resim ve DS-160 onay formunu veriyor, onlarda üzerine resmini zımbalayıp evraklarınızı size geri teslim ediyorlar. Daha sonra asansörle bir üst kata çıkıyorsunuz. Koridordan devam edip içeri girdiğinizde pasaportunuzu verip parmak izi için gişe numarası alıyorsunuz. Sıra numaraları oldukça hızlı ilerliyor. Sıra numaranız geldiğinde parmak izleriniz alınıyor ve yine aynı sıra numarası ile sağ tarafta bekliyor ve mülakat için sıra beklemeye başlıyorsunuz. Burada ki sıra biraz daha ağır işlemekte. Mülakat sırasında sizden hiçbir evrak istemiyorlar sadece pasaportunuzu uzatıyorsunuz. Sorasında size birkaç soru yöneltiyorlar ve olumlu ya da olumsuz cevabı iletiyorlar. Yaklaşık 1dk sürdü bizim işlemimiz. Seyahat amacımızı, kaç yıllık evli olduğumuzu ve nerde kalacağımızı sordu. Tekrar parmak izlerimiz alındı ve onrasında vizeniz onaylandı iyi seyahatler dedi:-)

Daha sonra pasaportunuz online randevu alma işleminde işaretlediğiniz PTT adresine gönderiliyor. Yaklaşık 2 gün sonra PTT de oluyor. Size SMS gelecektir zaten. Cep telefonunuza mesaj geldiğinde ilgili PTT adresine gidip kimliğinizle pasaportunuzu teslim alıyorsunuz. Vize 10 yıllık veriliyormuş:)

Size de bol şans diliyorum, ABD gezimi Temmuzda sizinle paylaşacağım. Yolculuk Los Angelessssss🙂 Tarih;Temmuz 2013 sevgilerimle,

 

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply